Nieuws

Persbericht: Binck turbo's

03 jul 2014

BinckBank introduceert Binck turbo’s

BinckBank start vandaag met de uitgifte van turbo’s in Nederland. Met een turbo spelen beleggers met een hefboom in op zowel koersstijgingen als koersdalingen van onderliggende waarden zoals de AEX-index, de DAX-index, grote Nederlandse en internationale aandelen en edelmetalen. Met de introductie komt de bank tegemoet aan de vraag van ervaren en actieve beleggers die graag in turbo’s beleggen. BinckBank N.V. is de uitgevende instelling en heeft de Zwitserse bank UBS aangesteld als market maker. Verhandeling vindt plaats via het Citigroup Automated Trading System (Cats).

“Onze klanten maken veel gebruik van turbo’s. Op dit moment wordt in meer dan 15 procent van onze beleggingstransacties een turbo gebruikt. Tegelijk zien we in de markt een ontwikkeling dat grote financiële instellingen turbo’s juist uit de markt halen door de toegenomen kosten voor technologie. Om de kwaliteit en de continuïteit van dit populaire product te waarborgen, willen we onze ervaren klanten daarom ook eigen turbo’s aanbieden,” aldus Koen Beentjes, CEO van BinckBank.

De spreads tussen bied- en laatkoersen van Binck turbo’s behoren tot de kleinste in de markt. Ze zijn verhandelbaar tussen 8.00 en 22.00 uur, zodat de handel aansluit op de openingstijden van de Europese en Amerikaanse beurzen. Binck turbo’s zijn exclusief beschikbaar voor klanten van BinckBank in Nederland.

Volop opleidingsmogelijkheden
BinckBank biedt haar klanten een ruim aanbod aan opleidingsmogelijkheden om het kennisniveau over financiële producten zoals turbo’s te vergroten. Klanten hebben gratis toegang tot online educatietools, zoals leerzame webinars en interactieve tutorials. Deze zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar. Klanten kunnen hun kennisniveau toetsen door het behalen van een Financieel Rijbewijs.

Klanten kunnen voor meer informatie over Binck turbo’s terecht op www.binck.nl/turbos.

Het prospectus en de voorwaarden voor Binck turbo’s zijn beschikbaar op turbos.binck.com.


Over BinckBank N.V.
BinckBank is de grootste, onafhankelijke Nederlandse online bank voor beleggers met een top-5 positie in Europa. Wij bieden onze klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld, online vermogensbeheerdiensten, online sparen en zeer uitgebreide marktinformatie. BinckBank is een op Euronext Amsterdam genoteerde onafhankelijk online bank met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. BinckBank heeft eind 2013 600 FTEs in dienst. De activiteiten van BinckBank vinden plaats in twee business units, Retail en Professional Services. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft thans meer dan 552.000 rekeninghouders.


Persvoorlichting

t     +31 (0)6 - 13 85 67 52
e    pers@binck.nl

Investor Relations
Nelleke Nederlof

t     +31 (0)20 - 522 03 72
e    nnederlof@binck.nl

BinckBank N.V.
Barbara Strozzilaan 310
1083 HN Amsterdam
www.binck.com