Nieuws

Nieuw: Binck turbo's op BMW

25 sep 2015

Per vandaag biedt Binck turbo’s en turbo’s XL aan op BMW. De Duitse auto industrie is afgelopen dagen veel in het nieuws, met de turbo kunt u speculeren op zowel een stijging als een daling. Binck biedt overigens reeds turbo’s aan op Volkswagen.

Over BMW

Bayerische Motoren Werke, kortweg BMW is een Duitse onderneming uit München die auto's en motorfietsen produceert. De naam Bayerische Motoren Werke betekent "Beierse motorfabrieken". Bayerische Motoren Werke werd in oktober 1913 door Karl Friedrich Rapp gesticht als vliegtuigmotorfabriek onder de naam Rapp Motorenwerke. In 1928 nam BMW de voertuigfabriek Eisenach A.G. over, waar men de kleine Dixi bouwde. Dit was voor Bayerische Motoren Werke de start als autofabrikant. In maart 1929 produceerde BMW de eerste auto: de BMW 3/15, een afgeleide van de Austin Seven. De Bayerische Motoren Werke-fabrieken werden tegen het einde van de oorlog zwaar gebombardeerd. Na de oorlog herstelde BMW zich. De onderneming dreef vooral op de bouw van motorfietsen. De doorbraak kwam met de BMW 1500 uit 1961. BMW is de enige automobielonderneming met meerdere merken ter wereld, dat zich volledig op een premium merk strategie concentreert. De onderneming ontwikkelt en produceert niet alleen auto’s onder de bekende merken BMW, Rolls-Royce en MINI, maar ook wegmotoren. Naast deze activiteiten is BMW ook actief op het gebied van financiële dienstverlening.

Wij bieden u graag een zo compleet en aantrekkelijk mogelijk aanbod. Wenst u Binck turbo’s op nieuwe onderliggende waarden? Of heeft u andere tips? Mail het ons!