Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in turbo’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Nieuws

Beëindiging producten

01 mrt 2021

Hierbij informeren wij u over het beëindigen van alle producten uitgegeven onder de Basis Prospectus van 7 juni 2018 en eerder.

Financieringsniveau en rente
Zoals bekend kunt u met een turbo beleggen in verschillende onderliggende waardes. Anders dan bij direct beleggen in een onderliggende waarde, betaalt u bij een turbo slechts een gedeelte van de onderliggende waarde zelf. BinckBank N.V. neemt het andere deel voor haar rekening in de vorm van een financiering. Dit gedeelte heet het financieringsniveau. Over dit financieringsniveau is rente verschuldigd. Als rentebenchmark wordt het Overnight LIBOR tarief gebruikt.

Hervorming rentebenchmarks
Op dit moment worden over de hele wereld rentebenchmarks hervormd. Doel is om de betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en integriteit van deze rentebenchmarks beter te waarborgen. Dit betekent (onder meer) voor de London Interbank Offered Rate (LIBOR) dat deze naar verwachting voor einde 2021 vervangen wordt door een alternatieve rentebenchmark.

Beëindiging producten
Voor Binck turbo's uitgegeven onder de Basis Prospectus van 7 juni 2018 en eerder was in het prospectus niet voorzien dat de rentebenchmark kon worden gewijzigd. Dit betekent dat deze producten worden beëindigd door middel van een ‘product exercise van de issuer’ zoals beschreven in de prospectus en product specifieke ‘Final Terms’.

De uitoefendatum van dit recht is 1 maart 2021. Vanaf 1 juni 2021 zijn de producten niet meer verhandelbaar en worden ze afgewikkeld tegen een nader te bepalen prijs, tot die tijd worden de producten bid-only aangeboden.

U dient er rekening mee te houden dat de afwikkeling van het product enige tijd kan duren.

Omwisselen naar andere turbo
Graag attenderen wij u op de mogelijkheid om uw huidige Binck turbo('s) om te wisselen naar een alternatieve Binck turbo.

Heeft u nog vragen?
Neem contact op met onze Klantenservice & Orderdesk.

Met vriendelijke groet,

BinckBank